x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom

Brownies (glutenfri, sockerfri, rå)

En hälsosammare version av Brownie. Den är rå och innehåller näringsfulla ingredienser som nötter, mandlar och Rå Kakao. Den är sockerfri, eller fri från raffinerat vitt socker och innehåller istället dadlar som är naturligt söta, i glacyren har vi lagt xylitol även kallat björksocker, men det går att byta ut mot lönnsirap. 


Brownies (glutenfri, sockerfri, rå)
Kategori: 

Ingredienser

För 12 Enhet(er) ()

Garnering

  • Krossade Valnötter
  • Riven Choklad
  • Kakaonibs

Glasyr

  • 1 dl Kokosgrädde (hårda delen av kyld kokosmjölk)
  • 100 g Smält Mörk Choklad
  • 2 msk Xylitol och/eller 2 msk Lönnsirap
  • 0.5 tsk Himalaysalt

Recept

  • 2 dl Valnötter
  • 25 st Dadlar
  • 2 dl Mandlar
  • 1.25 dl Rå Kakaopulver
  • 0.5 tsk Himalayasalt
  • 1 tsk Äkta Vaniljpulver

Brownies (glutenfri, sockerfri, rå) – Instruktioner

  1. Placera en burk kokosmjölk i kylen minst några timmar innan. (Vi har alltid minst en kokosmjölk/-grädde i kylen för spontan bakning).
  2. Häll Valnötterna och Mandlarna i en köksassistent (vi använder den helt fantastiska blendern Blendtec) och mixa väl.
  3. Tillsätt Kakaopulver, vaniljpulver och saltet. Mixa.
  4. Kärna ur dadlarna och häll i dem i köksassistenten några i taget, mixa väl.
  5. Det ska bli en kladdig deg som håller ihop när du trycker till den.
  6. Sätt bakplåtspapper i en fyrkantig burk/form.
  7. Häll ut degen på bakplåtspappret.
  8. Krossa några valnötter och strö på degen. Fördela valnötterna.
  9. Tryck sedan ut degen gör den så jämn som möjlig. 
  10. Du kan lyfta upp bakplåtspappret och dra ihop kanterna lite för att göra degen tjockare
  11. Sätt sedan tillbaka degen igen i formen och platta till ytterligare. 
  12. Sätt in formen i kylskåpet medan du gör glaceringen.
  13. Smält chokladen i ett vattenbad på låg värme på spisen.
  14. Ta fram kokosmjölken från kylen och öppna burken.
  15. Skopa ut det tjockare övre lagret och placera i en bunke. Förhoppningsvis blir det minst ca 1 dl.
  16. Häll den smälta chokladen i samma bunke.
  17. Vispa med en elvisp så det blir tjockt och krämigt.
  18. Tillsätt sötningen och saltet och vispa. Du kan använda antingen Xylitol eller Lönnsirap eller både ock (eller någon annan sötning du föredrar).
  19. Ta ut formen från kylskåpet. Fördela glaceringen i ett jämnt lager på botten med hjälp av en slickepott.
  20. Garnera med krossade valnötter, riven choklad och/eller Kakaonibs.
  21. Bitarna som inte blivit uppätna kan förvaras i kylskåpet i upp till 1 vecka.
Taggar:  , choklad, brownie

Bli först med att kommentera!

(5/5)
Din e-postadress kommer inte att användas i något syfte



Just Nu Erbjudande

Chlorella - ekologisk

Chlorella - ekologisk

Denna vecka -10% rabatt (100 kapslar)
143,00 kr

Read more

Chlorella tabletter - Raw

Chlorella tabletter - Raw

Denna vecka -10% rabatt (500 gram)
698,00 kr

Read more

Chlorellapulver

Chlorellapulver

Denna vecka -10% rabatt (125 gram)
176,00 kr

Read more

Chlorellapulver

Chlorellapulver

Denna vecka -10% rabatt (500 gram)
626,00 kr

Read more

Chlorellapulver - Raw & Eko

Chlorellapulver - Raw & Eko

Denna vecka -10% rabatt (500 gram)
383,00 kr

Read more

Korngräspulver - Raw & Eko

Korngräspulver - Raw & Eko

Denna vecka -10% rabatt (250 gram)
194,00 kr

Read more

Life Drink

Life Drink

Denna vecka -10% rabatt (227 gram)
341,00 kr

Read more

Mighty Greens

Mighty Greens

Denna vecka -10% rabatt (228 gram)
395,00 kr

Read more

Spirulinapulver - Raw

Spirulinapulver - Raw

Denna vecka -10% rabatt (500 gram)
446,00 kr

Read more

Spirulinapulver - raw & eko

Spirulinapulver - raw & eko

Denna vecka -10% rabatt (125 gram)
72,00 kr

Read more