2018/05/01

  Näringsterapeuten om: Tarmrening – Början till en bra hälsa

  Skrivet av
  Betygsätt den här artikeln
  (1 Rösta)

  Förstoppning är en mycket vanlig åkomma som belastar kroppen tungt; en vad man kallar självförgiftning uppstår. Hur kul låter det, självförgiftning?

  Det som händer är att avföring, dvs. sådant som kroppen vill bli av med / få ut / rensa / detoxa etc. stannar kvar i kroppen och lägger sig som beläggningar på tarmväggen. Tarminnehållet ruttnar och en skadlig bakterieflora tar över i tarmen. Denna förgiftning påverkar i sin tur hela kroppen – trötthet, seg tankefunktion, hjärndimma och huvudvärk är vanliga symtom. Man kan också drabbas av fibromyalgi, eksem och psoriasis.

  Det tarmen inte blir av med går ut i blodet som ju skall renas av njurarna, fungerar inte det går det ut genom huden, man kallar ibland huden den 3 njuren.

  När det är stopp i tarmen är får kroppen inte den näring den behöver. Blodet som kommer till tarmen ska hämta upp näring till kroppens alla celler, men är tarmen förstoppad ligger det bara beläggningar och gammal avföring, som kan ha legat där i flera år, kan ingen näring ta sig ut till kroppens celler. I stället blir det då gifter och annat som belastar som förs ut i kroppen.

  Ett annat system som blir belastat är lymfan, en del av kroppens reningssystem som sitter som ett nät under huden. Den blir belastad när tarmens utrensning inte fungerar och det kan leda till smärtor i hud och muskler.

  En ren tarm ger en fungerande kropp

  Jag brukar rekommendera att man gör en fasta på ca en vecka, gärna ännu längre, för att ge kroppen en chans att rensa ut allt det där som den har behållit under alla år. Efter en sådan detoxkur brukar man känna sig mycket mer vital och full av ny energi.

  Men kan man äta och samtidigt rena kroppen?

  Ja det kan man. Man kan göra en halvfasta, då rekommenderas ett paket som heter Detoxplus.

  Då kan man samtidigt äta renande mat och köra detta reningsprogram.

  Det finns instruktioner som medföljer paketet.

  Andra bra kurer som man kan ta är:

  Det finns många bra örter som jag använder mig av för att hjälpa understödja utrensning av tarmen. Vilka örter som fungerar för en individ kanske inte fungerar för en annan, och vice versa.

  Ibland händer det dock när man börjar äta vanligt igen att värken och tröttheten kommer tillbaka; ett tecken på att maten man äter inte är hälsosam. Kanske man har svårt att smälta maten, eller rentav en matintolerans, en sk. IgG-reaktion. IgG-reaktioner får man när man har en tarm som inte fungerar, en läckande tarm. 

  Tarmen skall bestå av ca 85% av goda mjölksyrebakterier. Ibland slås dessa goda bakterier ut av olika anledningar som stress, felaktig kost, antibiotikakurer (som ofta slår hårt mot tarmen) eller andra läkemedel. Tittar man i Fass.se där man kan läsa om mediciner då kan man se att nästan alla mediciner har biverkningar och de påverkar ofta magen/tarmen på ett eller annat sätt.

  - Läs mer om din tarmflora

  Hjälp dig själv till en bättre hälsa

  Vill man må bra är tarmen avgörande att börja med. Tänk på hur man renoverar ett hus. Då river man ner det gamla och först när det är klart för man in det nya. Man rengör innan man målar annars fastnar inte färgen. På samma sätt börjar vi som arbetar vi inom funktions- och näringsmedicin alltid med en rengöring av tarm.

  Jag har jag haft glädjen att hjälpa många att få en bättre biokemi i kroppen - självläkning istället för en självförgiftning. Om du vill ha hjälp att komma på rätt köl, hör av dig! Jag hjälper gärna dig också!

  Christina

   

   

   

   

  Senast ändrad 2018/09/07
  Christina Sjöqvist

  Närings- och fyto[ört]terapeut och grundare av Må Bra Naturligt och Må Bra Invest. Har under sin långa verksamhetstid inom hälsa både kunnat hjälpa otaligt många att må bättre och samlat på sig mycket kunskap som hon bl.a. delar med sig 1 artikel per månad här i vår blogg.

  Just Nu Erbjudande

  Handkräm 250ml + Hälsosåpa 250ml

  Handkräm 250ml + Hälsosåpa 250ml

  250 ml handkräm + 250 ml hälsosåpa på köpet!
  399,00 kr

  Read more

  Multikräm med svartvinbärsolja x 2

  Multikräm med svartvinbärsolja x 2

  Erbjudande! (2 x 100 ml)
  449,00 kr

  Read more

  ÖrtoDetox

  ÖrtoDetox

  Veckans Erbjudande -15% rabatt (50 ml)
  145,00 kr

  Read more

  ÖrtoRen

  ÖrtoRen

  Veckans Erbjudande -15% rabatt (50 ml)
  145,00 kr

  Read more

  UltraBalans

  UltraBalans

  Veckans Erbjudande -15% rabatt (90 kapslar)
  190,00 kr

  Read more

  UltraDetox

  UltraDetox

  Veckans Erbjudande -15% rabatt (280 gram - 45 portioner)
  328,00 kr

  Read more

  Logga in