2018/01/11

Thyro läkemedelklassas från och med 17 januari

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(45 röster)
Thyro slutar säljas fr.o.m. 17 januari Thyro slutar säljas fr.o.m. 17 januari

Läkemedelsverket har beslutat att läkemedelsklassa produkterna Thyro och Thyro Porcine från och med 17 januari 2018. Vi är oerhört ledsna för alla er som har mått bra av att ta dessa produkter. Vad kan man göra i stället för att hjälpa sin sköldkörtel?

Det finns namninsamlingar och andra metoder för att påverka myndigheterna att ta på allvar de problem som alla med sköldkörtelsjukdomar har, problem som de flesta läkare inte är insattta i — inte ens de som är så kallade specialister på endokrina problem. I många andra länder är läkarna långt mer insatta i ämnet och öppna för alternativ men så långt har vi tyvärr inte kommit i vårt land.

Vi förstår att vår leverantör Holistic arbetar hårt för att hjälpa er att hitta en leverantör utomlands varifrån ni kan beställa produkterna. Vi återkommer mer om det när vi har mer information.

Vi har ju under många år innan vi hade Thyroprodukter från djur med andra medel kunnat hjälpa människor som behöver hjälp för sin sköldkörtel.

Först av allt har vi en leverantör som inte har fått restriktioner ännu — Örtspecialisten. Hans sköldkörtelpreparat kommer också från nötkreatur och är i kapselform.

Andra produkter som direkt stöder sköldkörteln på olika sätt är:

  • L-Tyrosin som är en vikitg beståndsdel i produktionen av T4.
  • Ashwaganda som hjälper både sköldkörtel och binjurar. Det är en adaptogen ört och har använts traditionellt för at hjälpa trötta personer. Skillnaden från vissa andra örter som t ex rysk rot och andra adaptogener är att Ashwaganda inte stressar kroppen. Finns även i kapselform.
  • Tyroplus, som innehåller näringsämnen för sköldkörteln.
  • Jodikelp, EKO-Jod, Chlorella och Lugols lösning är många gånger sådant som sköldkörteln mår bra av hos dem som har jodbrist.
  • Selen - för omvandlingen av T4-T3

Det är viktigt att man vet vilket problem man har för att stödja och inte förvärra.

Man kan också jobba med att stötta binjurarna då det oftast är där problemet börjar. Stressade binjurar påverkar sköldkörteln och därför är det av största vikt att hjälpa binjurarna. Ännu så länge tillåtna produkter för dem är:

Även om det kan kännas tungt och orättvist med ett sådant här tråkigt besked - ge inte upp! Du kan hitta andra vägar till att Må Bra! Jag har lång erfarenhet av att hjälpa människor med dessa problem hjälper dig gärna om du vill komma på konsultation. Och har du inte möjlighet att komma finns möjlighet att få råd och stöd via en telefonkonsultation.

Allt gott!

Christina Sjöqvist

Senast ändrad 2018/03/07
Christina Sjöqvist

Närings- och fyto[ört]terapeut och grundare av Må Bra Naturligt och Må Bra Invest. Har under sin långa verksamhetstid inom hälsa både kunnat hjälpa otaligt många att må bättre och samlat på sig mycket kunskap som hon bl.a. delar med sig 1 artikel per månad här i vår blogg.

Instagram

mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt
mabranaturligt

Kontakt

  • Organisationsnr: 556743-0698
  • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
  • Telefon: 0707-540 786
  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Vi svarar inom 48 h

Få 15% på din första beställning!

Ta emot vårt nyhetsmejl "MåBra Nytt" och få alltid reda på våra erbjudanden och kampanjer!


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

Logga in