2018/07/03

Därför är en "naken" naturlig hudvårdsrutin det allra bästa för dig

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(3 röster)

Det finns inte en one-fit-diet som fungerar lika för alla, eller en mirakeljuice eller frukt som kommer bota alla dina problem. Vi ärolika individer! Vi måste helt enkelt själva hitta just det vi mår bra av och som gör att vi kan stråla. Detsamma gäller naturlig hud- och hårvård. Man kanske läser på internet om personer som har haft fantastiska resultat med bikarbonat som schampo (jag inkluderat) men ditt hår kanske protesterar vilt mot det. Däremot kanske ägg är precis det ditt hår behöver, något som mitt hår avskyr. Likaså kan man läsa på internet om de som tycker vissa produkter (som t.ex. Hälsosåpan) är rena kvacksalveriet medan man å andra sidan kan läsa många som verkligen älskar och betygar dess fantastiska vårdande egenskaper. Vad ska man tro kan man undra?
Man får pröva sig fram och under den processen kommer du ha fått mer kunskaper om hur din kropp fungerar, både den yttre och den inre – en värdefull kunskap.

Varför en naken naturlig hudvård?

Naturlig Hudvård

Naturlig hudvård är AO, liksom en så giftfri kost och miljö vi bara kan. Att få i sig livsmedel med besprutningsrester kvar eller som innehåller tveksamma ämnen och tillsatser är inte bra för någon av oss. Även om du inte personligen märker av förändringar i din hälsa med en gång kommer du att i det långa loppet se ett märkbart resultat; kanske inte bara på dig men även på vår miljö om du fortsätter att ignorera detta faktum.

Om vi använder samma resonemang när det kommer till hudvård förstår vi att det inte bara handlar om parfymallergi eller känslighet mot alkoholer eller vissa kemiska ämnen som kan återfinnas i kommersiella skönhetsprodukter. Även om vi inte märker någon direkt skillnad på vår hälsa ifall vi använder dessa betyder det inte att vi mår bra av de. Att minimera, ja till och med eliminera, de gifter som vi använder till vår hud, vårt ansikte och vårt hår är inte inte bara för vår och våra barns hälsa utan också för den miljö som du önskar inte ska bli allt för fördärvad innan dina barn tar studenten.

Naken Hudvård

Man skulle nästan kunna kalla den här hudvårdsrutinen för "naken" eller medveten eller back-to-basic eller back-to-greatgrandmothers (och ja jag menar då inte med detta att allt var bättre förr, verkligen inte).
Vi behöver ha en medvetenhet om att de produkter som vi sätter på oss påverkar vår kropp OCH vår miljö. Se konsekvenserna av vårt handlande (bokstavligt talat), tänka ett steg längre.

Den är också "naken" för att den är enkel, bekväm och billig ("BILLIG?! allt sådant där eko och så kallat naturligt är ju så mycket dyrare" kanske du tänker? I sådana fall är nästa veckas artikel för dig!).

En "naken" hudvård är självsäker och blir inte lätt påverkad av skönhetsindustrin som berättar vad den behöver för att uppnå skönhet, status och framgång. Skönhetsindustrin, mulltimiljardindustrin, fortsätter att pumpa ut produkter (naturliga som icke naturliga, ekologiska som icke-ekologiska) som tär på miljön och våra plånböcker. När allt egentligen är ganska simpelt. 
Egentligen är allt det man behöver tänka på när det kommer till hud- och hårvård: Rengöra, Återfukta/Återfetta, Någon skrubb och näringsrik mask någon gång då och då samt att återställa rätt pH värde.
Allt annat (trimning av oönskat hår, kosmetik och styling) är för den där extra putsen eller kronan på verket enligt många men inget grundläggande behov för vår huds välbefinnande.

Återfukta

Att återfukta görs vanligtvis med fetter som högkvalitativa oljor. Men något som är på tapeten just nu är att återfukta med probiotisk hudvård. 

Mellan hudcellerna sitter en sorts tätning som kallas för Tight Junction hålls denna tätningen tät så slipper inte fukten ut ur huden lika lätt. För att ta hand om denna tätning behöver vi goda bakterier, då hålls de tighta och hälsosamma. 

Så har du problem med att behålla fukten i huden kan en probiotiskt hudvårdsserie som Dr. Sannas vara bra för dig.

Dessutom så är huden ett av de viktigaste skydden vi har mot omvärlden och på huden finns många mikrober och genom att tillföra goda bakterier kan de hjälpa till att förhindra att patogena bakterier får fäste och förökar sig.

Behåll ett surt pH

Hudens pH bör vara aningen surt. Eftersom tvålar är basiska och många har basiskt vatten kan man ibland behöva skölja av huden (särskilt viktigt för håret och ansiktet) med en svagt surt vatten - exempelvis vatten utspätt med äppelcidervinäger. 

Undantaget för ett surt pH - detox

Att skölja huden eller bada huden i ett basiskt vatten kan ha tillfälligtvis nytta som till exempel Dr. Sannas Hälsosåpa (som är basisk pH10) men fungerar som en huddetox (inte på grund av pH värdet utan pga det anti-bakteriella egenskaperna som hälsosåpan har. 

Och varför inte? Som vi redan tagit upp är huden en av de största skydden vi har mot omvärlden alla toxiner och mikrober. Varför inte se till att detoxa huden likaväl som vi renar tarmen?

Vad har du för tips för att ha en frisk, hälsosam och strålande hud? Vad har du för motto när det kommer till hudvård? Vad har du tyckt är svårast med naturlig hudvård? Vill höra dina tankar om detta här nere i kommentarerna.

Lycka till på din resa inom den naturliga hudvården - den nakna hudvården

Med kärlek

Amanda M

 

 

 

Senast ändrad 2018/09/07
Amanda Majava

Inspireras av hur otroligt roligt och enkelt det är att leva hälsosamt och sunt. Var med och diskutera och delge era åsikter.

Trevlig läsning och god hälsa till er alla!

Just Nu Erbjudande

Bodylotion med probiotika

Bodylotion med probiotika

Denna vecka -20% rabatt (150 ml)
159,00 kr

Read more

Cellenzym

Cellenzym

Denna vecka -15% rabatt (360 kapslar)
692,00 kr

Read more

Cellenzym

Cellenzym

Denna vecka -15% rabatt (90 kapslar)
207,00 kr

Read more

LactoVitalis Kids

LactoVitalis Kids

Denna vecka -15% rabatt (30 tuggtabletter)
157,00 kr

Read more

LactoVitalis Pro

LactoVitalis Pro

Denna vecka -15% rabatt (30 kapslar)
247,00 kr

Read more

Laktozym

Laktozym

Denna vecka -15% rabatt (100 kapslar)
184,00 kr

Read more