x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom
2017/11/01

Som omväxling till Fredags-Tacos

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)

 Värdinnan vi var bortbjudna till informerade oss att det stod vårrullar på menyn. Mina tankar for med en gång tillbaka till den där enda gången vi hade en vietnamesisk afton och hur vi höll på för att förbereda allt, (för att inte tala om allt jobb med att göra den där vietnamesiska sweet-chilisåsen). Förberedelserna tog så lång tid och gjorde oss så trötta att jag inte riktigt kunde njuta av den goda maten eller det trevliga sällskapet. Där och då tänkte jag att jag aldrig skulle bjuda på vårrullar* igen hur mycket jag än älskar det. Det var helt enkelt för mycket arbete.

 Till min förvåning fanns det varken färdigrullade vårrullar eller någon traditionell fisksås framdukat på bordet när vi kom fram till bjudningen. I stället såg det ut som ett fredags-tacos-mys-hemma-hos-Svensson. Alla ingredienser var uppskurna men i olika skålar och som sås hade hon gjort jordnötssås och någon enkel salsa.

 Jag blev så inspirerad.

 Vårrullarna var minst lika goda om inte godare!

 Jag älskar möjligheten att få plocka i vad man själv ville i sina vårrullar, använda de såser man själv tyckte om och äta precis så många orkar och känner för.

 Dessutom var det kul att sitta och småplocka med maten som äts tillsammans med intressanta konversationer. Hela stämningen runt matbordet var så avslappnad.

 Efter den kvällen har vi vid ett flertal tillfällen haft vietnamesiska vårrullspartyn.

 Någon gång när vi var sugna på tacos men inte orkade göra vårt glutenfria tortillas så använde vi samma ingredienser som vi skulle ha haft till tacos fast vi använde rispapper.

 Hittills har alla våra gäster tyckt om det och det har varit en smart lösning på spontanbjudningar eller tillfällen när vi inte haft så mycket tid för att förbereda något mer avancerat. Bara att skära upp grönsaker och förbereda någon enkel sås.

 Kanske något för nästa istället-för-tacos-fredagsmys? Säker på att både barn och vänner kommer älska det!

Vad tycker ni om denna omväxling till det mer traditionella fredagsmyset? Hur gör ni för att hinna med goda hälsosamma men snabblagade maträtter som uppskattas av alla i familjen med ett fullspäckat vardagsschema? Jag är idel till att läsa era kommentarer här nedanför.

 

/Amanda M

 *I Vietnam kallas de färska vårrullarna för Summer Rolls medan de friterade kallas för vårrullar. I Sverige säger vi kort och gått färska eller friterade vårrullar. I den här artikeln talar jag om de färska vårrullarna.

 

 

 

 

Läs 74 gånger Senast ändrad 2017/11/01
Amanda Majava

Inspireras av hur otroligt roligt och enkelt det är att leva hälsosamt och sunt. Var med och diskutera och delge era åsikter.

Trevlig läsning och god hälsa till er alla!

Media